Mēs esam pieraduši pie klasiskajiem kartupeļu čipsiem, kurus car viegli nopirkt jebkurā veiklā, vai mēģināt pagatavot pašiem. Bet diezin vai jūs būsiet pamēģinājuši ko līdzīgu.
Čipsi no makaroniem – laba alternatīva kartupeļiem, pagatavojami diezgan ātri un neprasa īpašas kulinārās prasmes. Kraukšķīgā uzkoda lieliski derēs pie alus vai noderēs, skatoties filmu.
LASI VĒL: TAS laiks tuvojas.. 4 lieliskas alus uzkodas hokeja faniem!
Sastāvdaļas:
• 450 g makaroni
• 1 tējkarote itāļu garšaugi
• 100 ml saulespuķu eļļa
• Smaržīgie pipari pēc garšas
• 50 g ciets siers
• 1 tējkarote ķiploku pulveris
• Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Vārošam, sālītam ūdenim pievieno makaronus un vāra aptuveni 8-10 minūtes, tad ūdeni nolej.
2. Paņem lielu un dziļu pannu, kurā ielej 1,5 cm dziļumā saulespuķu eļļu. Uzsildām un ieliekam makaronu daļas vienā slānī.
3. Apcepam 2 minūtes no katras puses un pārvietojam uz papīra dvieli.
LASI VĒL: Trīs bezkaunīgi gardas siera uzkodas
4. Karstus čipsus apkaisām ar smalki sarīvētu sieru un garšvielām. Šādā veidā gatavojam arī atlikušos makaronus.
Pagatavošanai labāk izmantot makaronus, kas pagatavoti no blīvas formas, piemēram, farfalle. Uzkodas vislabāk pasniegt ar kečupu vai ķiploku mērci.
avots: sovkusom.ru